Karangan Eksposisi






”BOBOTOK  TEMPE”

 



     
Bobotok teh mangrupakeun kadaharan anu raos pisan. Ieu kadaharan teh didamel tina tempe jeung  dage. Bobotok teh biasana sok di icalan di warung-warung alit nepi ka rumah makan anu kawilang ageung. Anu bade didamel dina karangan bahasan ieu nyaeta bobotok tina bahan tempe. Didieu bade didugikeun naon bae anu kedah disiapkeun dina ngadamel bobotok tina tempe.



Bahan-bahan kanggo ngadamel bobotok tempe nyaeta , 1 tempe, 4 siung bawang beureum, 1 siung bawang bodas, sabrang rawit sacukupna, bawang daun salembar, salam sacukupna, sereh sacukupna, daun cau, uyah, jeung mecin. Upami alat-alatna mah peso, papan, cowet, baskom, langseng. 

Ari cara midamelna mah aya sababaraha tahap anu kahiji sabrang , bawang beureum, bawang bodas sareng tempe digerus nepi ka lembut. Teras bawang daun dipotong-potong nepi ka alit. Campurkeun sadaya bahan anu tos dipigawe kana baskom. Tambihan mecin jeung uyah kana bahan anu tadi. Galokkeun sadaya bahan nepi ka rata. Lamun tos rata, asupkeun adonan kana daun cau, ulah hilap oge sereh sareng salamna. Anu terakhir nyaeta , seupan adonan nepi ka asak.

Mung sakitu bae  karangan bahasan ngeunaan midamel bobotok tina tempe.

1 komentar:

pghndyani mengatakan...
Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

Posting Komentar